Handball for a new destiny

Over de seneste par år er håndboldsporten blevet en større del af FANTs arbejde. Det har nemlig vist sig, at håndbold er en god måde at få piger i Sierra Leone til at dyrke sport. 2021 og 2022 bliver årene hvor håndbolden får endnu mere fokus via vores store projekt HAND – handball for a...

Over de seneste par år er håndboldsporten blevet en større del af FANTs arbejde. Det har nemlig vist sig, at håndbold er en god måde at få piger i Sierra Leone til at dyrke sport.

2021 og 2022 bliver årene hvor håndbolden får endnu mere fokus via vores store projekt HAND – handball for a new destiny. Projektet er støttet af midler fra CISU, og det overordnede mål er at forbedre ligestilling i Sierra Leone og samtidig sætte fokus på vold mod kvinder/piger.

Dette gøres ved at oprette 6 håndboldklubber som primært skal drives af kvinder og henvende sig til piger, som gerne vil dyrke sport og opleve et fællesskab. Vi tror på, at projektet kan være med til at give kvinderne en styrke og et fællesskab, hvor de får kendskab til deres rettigheder og kan gå forrest i kampen for ligestilling.

Projektet starter allerede op i januar, hvor Sekretariatschef, Cecilie Hauerberg, er taget til Sierra Leone for sammen med den lokale projektgruppe at lave et field study i lokalsamfundet for at udvælge de nøglepersoner, som skal være en del af projektet. Vi glæder os til at fortælle meget mere om dette.

I forlængelse af ovenstående er det fantastisk for os at kunne se tilbage på en december måned, hvor hummel donerede 1% af onlinesalget til HAND. Pengene skal gå til at bygge håndboldbaner i de nye håndboldklubber, og vi glæder os meget til at sætte det projekt i gang.

I takt med at der kommer nye håndboldspillere, bliver der også brug for flere sko. Underlaget på banerne og gruset i Sierra Leone er ikke optimalt for fødderne, og fodtøjet slides enormt hurtigt. Derudover er det svært og dyrt at skaffe sko i Sierra Leone.

Vi er derfor ekstremt glade for at være partner på prisen Player of the match ved VM i herrehåndbold, som netop nu afvikles i Egypten. Vi følger VM tæt og håber at se en dansk spiller som Player of the match i finalen J.

Det er endnu engang vores gode samarbejdspartner, hummel, som har givet os muligheden for at være med på den pris, som hummel er officiel sponsor for. Denne gang vil Player of the match få mulighed for at donere sko til HAND projektet.