CISU tilsyn i Sierra Leone

CISU (Civilsamfund i Udvikling) besøgte i denne uge FANT SL i Freetown. CISU er en sammenslutning af flere end 280 folkelige, danske organisationer, der alle er engagerede i udviklingsarbejde. CISU formidler en del af den danske udviklingsbistand, og har over to omgange givet penge til fants arbejde i Sierra Leone. Signe og Bolette fra CISU...

CISU (Civilsamfund i Udvikling) besøgte i denne uge FANT SL i Freetown. CISU er en sammenslutning af flere end 280 folkelige, danske organisationer, der alle er engagerede i udviklingsarbejde. CISU formidler en del af den danske udviklingsbistand, og har over to omgange givet penge til fants arbejde i Sierra Leone.

Signe og Bolette fra CISU brugte to dage med en arbejdsgruppe fra FANT SL. Der var tre hovedpunkter, som de ønskede at danne sig et overblik over:

  • Konkrete resultater og impact af projektet.
  • Den finansielle styrring heriblandt interne kontrol mekanismer og procedurer.
  • Legitimitet, ansvarlighed og gennemsigtighed i fant SL.

Fant SL er en forholdsvis ny organisation, med den stiftende generalforsamling i april 2015, men på trods heraf, var repræsentanterne fra CISU utrolig imponeret over den store impact organisationen har i 11 lokalsamfund i Sierra Leone og ungdomsledernes store engagement for at arbejde med udvikling og forandring.

CISU udarbejder nu en rapport til fant SL med deres observationer mm.

Det var ikke blot lærerigt at have besøg af CISU, men også en stor ære for medarbejderne i fant SL, at kunne vise projektet frem til professionelle udviklingskonsulenter og dertil få en så positiv respons tilbage.