FANT-stiftere ankommet til Sierra Leone

FANT-stifterne Erik Rasmussen og Cecilie Hauerberg med Ibrahim, Ice og Bailor. FANT-stifterne Erik Rasmussen og Cecilie Hauerberg ankom onsdag til den sierraleonske hovedstad Freetown, hvor de skal være de næste ti dage. Her blev det til et længe ventet gensyn med blandt andet Ice, Ibrahim og Bailor, der styrer organisationen dernede. Men det var ikke med...

FANT-stifterne Erik Rasmussen og Cecilie Hauerberg med Ibrahim, Ice og Bailor.

FANT-stifterne Erik Rasmussen og Cecilie Hauerberg ankom onsdag til den sierraleonske hovedstad Freetown, hvor de skal være de næste ti dage.

Her blev det til et længe ventet gensyn med blandt andet Ice, Ibrahim og Bailor, der styrer organisationen dernede. Men det var ikke med store knus og kram, da ABC-reglen (Avoid Body Contact – undgå kropskontakt) stadig er gældende pga. ebola-smittefaren.

– Det er dejligt at se dem alle sammen igen, men også vildt mærkeligt ikke at kunne hilse ordentligt, efter vi ikke har set hinanden i et halvt år, fortæller Cecilie Hauerberg og fortsætter:

– Meget har ændret sig hernede. Eksempelvis er der bare totalt dødt, når mørket kommer. Før var der tusindvis af mennesker på gaden, men det er som en spøgelsesby efter kl. 18, hvor alt lukker og folk bliver indenfor. Så det var en anderledes og noget mærkelig ankomst. Heldigvis er vores ansatte ved godt mod og har det godt, så det er dejligt at se.

I dag har FANT-medstifter Cecilie Hauerberg blandt andet afholdt kurser for klubbernes foreningsformænd, mens partneren i projektet, Erik Rasmussen, bliver fulgt af et tv-hold til et program, der bliver sendt senere på året.

FANT-stifternes ankomst har fået plads på forsiden af Leone Sports – i fint selskab af verdens bedste fodboldspiller Cristiano Ronaldo.