FANT søger praktikanter til to spændende udviklingsprojekter i Sierra Leone

Vil du i praktik i Sierra Leone og arbejde med børn, unge og handicappede i idrætsforeninger? Så er du måske en af vores nye dygtige og engagerede praktikanter, som i foråret 2020 skal deltage i udviklingsarbejdet i Sierra Leone for at være med til at sikre, at FANTs projektaktiviteter følges til dør og skaber resultatet....

Vil du i praktik i Sierra Leone og arbejde med børn, unge og handicappede i idrætsforeninger? Så er du måske en af vores nye dygtige og engagerede praktikanter, som i foråret 2020 skal deltage i udviklingsarbejdet i Sierra Leone for at være med til at sikre, at FANTs projektaktiviteter følges til dør og skaber resultatet.

Kort om Fant

Fant er en ambitiøs NGO, dedikeret til at skabe et sundt frirum for børn og unge I verdens fattigste lande.

Helt konkret organiserer vi børn, unge og handicappede i sunde fællesskaber gennem idrætsforeninger og uddanner dem til demokratisk deltagelse.

Omdrejningspunktet i FANT er de lokale rollemodeller, der inspirerer og støtter børnene i hverdagen – til at mødes om sport, leg og læring. Børnene lærer sig selv og andre børn at kende med udgangspunkt i demokratiske principper, der styrker deres udvikling og forståelse af ligeværd, ligestilling og lige muligheder, blandt andet pigers rettigheder. FANT er derfor meget mere end blot idrætsforeninger. Vi er foreninger, der tager et socialt og menneskeligt ansvar i lokalområderne – og styrker den organisatoriske udvikling og den enkeltes kompetencer langt uden for foreningens regi.

Praktikken

FANT implementerer i 2020 to større CISU-finansieret udviklingsprojekter i Sierra Leone.

Projekt 1:

 • This intervention will help young adults to identify five main challenges in their everyday lives, that they wish to work intensively with. Through five advocacy projects, one for each challenge, they engage in dialogues and challenges the traditional thinkings and conceptions that often maintain social and political structures that affect young adults and children negatively.

Projekt 2:

The overall objective of this intervention is to strengthen and formalize the organization of disabled persons in Sierra Leone through football activities and workshops and hereby strengthening the inclusion of this marginalized group in society.

 • Project goal one: 150 disabled persons from four different cities in Sierra Leone are mobilized and have been educated on democratic principles and human rights which helps them raise awareness and advocate for positive change for disabled.
 • Project goal two: Through the promotion of sports activities for disabled persons, 100 young disabled from four different cities in Sierra Leone have engaged in community and network with non-disabled young people and helped break down prejudices about persons with a disability.
 • Project goal three: Through participating in sports activities and the community around sports activities, disabled women have been included in the organization of disabled in Sierra Leone.

Vi søger ansvarsfulde og selvstændige praktikanter, som brænder for udviklingsarbejde, og som kan rejse til Sierra Leone i en periode på 3-6 måneder med det formål at støtte op om vores projektaktiviteter. Som praktikant vil du blive en del af ovenstående projekter, og skal hjælpe vores samarbejdspartnere i Sierra Leone med at planlægge, implementere og evaluere aktiviteterne. Du vil være bosat i hovedstaden Freetown, men have rejseaktiviteter forskellige steder i landet. Dit ansvarsområde at understøtte, rådgive og fungere som sparringspartner for den lokale ledelse og projektmedarbejdere i deres daglige arbejde med projekterne. Du vil desuden have en helt central position som bindeled mellem Sierra Leone og FANT i Danmark.

Vi forventer, at du:

 • Har interesse for udvikling og organisatorisk arbejde
 • Er en god leder, som kan holde overblikket og lede andre til at tage ansvar
 • Er åben og kommunikerer på en nøjagtig og troværdig måde
 • Er stærk i både mundtligt og skriftligt engelsk
 • Er rummelig, tålmodig og ikke bliver slået ud af ændrede planer og prioriteter
 • Har en relevant uddannelsesmæssig baggrund
 • Kompetencer indenfor IT, medie og computerundervisning vil være en fordel

Vi kan tilbyde dig:

 • Unik praktisk erfaring med projektledelse
 • Samarbejde med lokale aktører
 • Konkret erfaring med alle aspekter af NGO-arbejde
 • Erfaring med at implementere et CISU-finansieret projekt
 • Et ophold i et vestafrikansk land i rivende udvikling
 • Indblik i arbejdet med marginaliserede unge og handicappede

Opstart

Vi søger praktikanter, der kan starte fra januar 2020. Vi er fleksible og kan planlægge opholdet efter eventuelle studiekrav og dine ønsker. Du bliver naturligvis klædt godt på hjemmefra og får en grundig introduktion til projektet, arbejdsopgaverne og Sierra Leone som en arbejdskontekst.

Vilkår

Stillingen er ulønnet, og alle udgifter afholdes af praktikanten. Vi har ikke mulighed for at tilbyde løn, men det vil være muligt at få SU med under opholdet. Du betaler selv flybillet, ophold, forsikring og eventuelle vaccinationer. FANT er selvfølgelig behjælpelig med praktiske ting som eksempelvis bolig i Freetown, visum mm.

Ansøgning

Hvis du er interesseret i praktikstillingen så send din ansøgning og dit CV til fant@fant.dk senest d. 24/10-2019. Samtaler vil blive afholdt i København/Århus i uge 44.

Hvis du har spørgsmål til stillingen er du meget velkommen til at kontakte projektleder Cecilie Hauerberg på tlf. 31 18 15 23 eller e-mail cecilie@fant.dk

Vi ser frem til at modtage din ansøgning!