HAND – Handball for a new destiny
hand-vision
Vision

Vi tror inderligt på at vi ved at inkludere kvinder og piger i håndboldsporten kan ændre holdninger, liv og i sidste ende verden. Overalt i verden udelukkes piger fra sportsaktiviteter på grund af gamle fordomme, overbevisninger og normer. Håndbold er ikke en ”normal” sport at dyrke overalt i verden og vi har erfaret at det faktisk gør det nemmere for pigerne at få adgang til at deltage fordi sporten ikke allerede er forbeholdt drengene.

hand-mission
Mission

HAND introducerer piger til håndbold ved at afholde store sportsbegivenheder. HAND lærer piger om spillets regler, deler håndboldudstyr ud og etablerer håndboldklubber hvor piger mødes regelmæssigt og bliver uddannet i demokratiske principper og menneskerettigheder.

Baggrund

HAND er FANTs lillesøster og er grundlagt af tidligere olympisk guldvinder, Josephine Touray. FANT er en humanitær organisation som via etablering og drift af idrætsforeninger skaber udvikling og forandring for børn og unge ved at:

  • Oprette sunde fællesskaber for børn og unge
  • Uddanne børn og unge i demokratisk tankegang og menneskerettigheder
  • Skabe rollemodeller i lokalsamfundet
  • Forbedre kvinders muligheder for at deltage på lige fod i samfundet
  • Oprette idrætsforeninger som er mere end bare klubber, men klubber der tager socialt ansvar i lokalsamfundet.

HAND blev grundlagt fordi FANT har erfaret, at det kan være svært at få piger involveret og engageret i fodboldaktiviteter. Det er i udviklingslande svært at nedbryde fordomme om at fodbold ikke er for piger. Annie Fridaye som er træner i FANT fik idéen til at oprette et håndboldhold, fordi hun havde noteret sig at det var en sport hvor Danmark vandt ret mange medaljer. Hun spurgte om hjælp fra FANT til at skaffe nogle håndbolde og to år senere var den første håndboldklub i Sierra Leone en realitet.

I 2019 blev HAND grundlagt med formålet at arbejde og være foregangsmænd for inklusion af piger i håndboldaktiviteter.

hand-bg
HAND mål 2020
Håndbold til 1000 piger

Introducere håndbold til 1000 piger i Sierra Leone.

Håndboldstævne i Freetown

Facilitere et kæmpe håndboldstævne i Freetown i oktober 2020.

Girls’ Handball Federation

Initiere etableringen af Girls’ Handball Federation i Sierra Leone for at promovere og etablere kvindehåndboldklubber i hele landet

Danske og Sierra Leonske partnerskaber

Etablere partnerskaber mellem danske og Sierra Leonske partnere og organisationer og dermed bidrage til FNs verdensmål nummer 3 og 5.

Vær med til at gøre en forskel i Sierra Leone