🇸🇱 Sierra Leone

Land

FANT Sierra Leone

Lokal partnerorganisation

2022

Projektstart

Håndbold for Piger

Om projektet

Vi kalder vores håndboldprojekt for piger Handball for A New Destiny, eller blot den smarte forkortelse, HAND. Projektet tager udgangspunkt i oprettelse og drift af 6 kvinde-håndboldklubber i Sierra Leone. I hver af disse klubber mødes mellem 50-300 piger ugentligt til håndboldtræning, og de oplever her et frirum og et sundt fællesskab. Håndboldklubberne er demokratisk opbygget og introducerer piger til håndbold bl.a. ved at afholde et årligt håndboldstævne og turneringer på tværs af de 6 klubber. HAND lærer piger om spillets regler, deler håndboldudstyr ud og etablerer håndboldklubber, hvor piger mødes regelmæssigt og gennem workshops bliver uddannet i demokratiske principper og menneskerettigheder.

Image
Image

Flere steder i verden udelukkes piger fra idrætsaktiviteter på grund af gamle fordomme, overbevisninger og normer. Håndbold er ikke en udbredt sportsgren som eksempelvis fodbold, og FANT har erfaret, at det faktisk gør det nemmere for pigerne at få adgang til at deltage, fordi sporten ikke allerede er forbeholdt drengene.

HAND arbejder på at skabe ligestilling mellem kønnene i Sierra Leone ved at styrke pigers rettigheder gennem håndboldklubber, fremme demokratisk deltagelse og skabe dialog med lokale og nationale interessenter for at opnå langvarige forandringer. I vores klubber tilbyder vi et trygt rum, hvor piger kan lære om og dele deres erfaringer med følsomme emner som seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder. Samtidig leder de stærke piger og kvinder advocacy-kampagner, der påvirker beslutningstagere med henblik på ligestilling mellem kønnene. Gennem håndbold, dialog og advocacy stræber vi efter at fremme positiv social forandring i Sierra Leone for piger og kvinder.

Image

Se hvilke forhold pigerne spiller håndbold under i Sierra Leone og mød en af de kvindelige trænere, som hver dag kæmper for at forbedre kvinders rettigheder i Sierra Leone: