🇩🇰 Danmark

Land

Satiremediet Mandsholdet

Partner

2022

Projektstart

Mandsholdet

Om projektet

FANT og Mandsholdet har siden 2022 indgået et partnerskab, hvor vi bruger satire til at formidle om og fremme udviklingsprojekter. Målet er at engagere og oplyse danskere, herunder særligt Mandsholdets fodboldinteresserede følgere, om FANT's arbejde i Sierra Leone. Det gør vi gennem en række aktiviteter ved at trække paralleller mellem amatørfodbold i Danmark og Sierra Leone og vise, hvad et fodboldfællesskab kan opnå.

Gennem projekter som "Tredje Halvleg" og deltagelse i events som Folkemødet, fremmer partnerskabet forståelsen for sportens rolle i udviklingssamarbejde. Der fokuseres på at vise, hvordan fællesskaber kan gøre en forskel og skabe refleksioner over deres betydning.

Image
Image

Projektet undersøger, hvordan fællesskabet bidrager til noget godt, og hvilke ligheder der er mellem seriefodboldhold i Broballe og Freetown. Det omformulerer kompliceret stof til et forståeligt sprog for fodboldspillere og folk, der måske ikke interesserer sig så meget for udviklingsarbejde. Hvordan kan de kærlige drillerier på og udenfor banen forene spillerne på et hold? Hvorfor er omklædningsrummet så vigtigt? Hvor går man egentlig hen, når man ikke har et omklædningsrum? Mandsholdet har som en del af projektet været i Sierra Leone ad flere omgange, og du kan herunder se et resultat af et af besøgene.