Hjælp med at sende Omar til USA

Omar skal til USA Omar er 22 år og anfører på sit fodboldhold – ikke fordi han er den bedste spiller på holdet, men fordi han er en respekteret og vellidt leder. Han er med andre ord noget helt særligt og han har et kæmpe potentiale for at være med til at skabe ”a new...

Omar skal til USA

Omar er 22 år og anfører på sit fodboldhold – ikke fordi han er den bedste spiller på holdet, men fordi han er en respekteret og vellidt leder.

Han er med andre ord noget helt særligt og han har et kæmpe potentiale for at være med til at skabe ”a new tomorrow” for ikke bare ham selv men for hele Sierra Leone i fremtiden. Og vi i FANT vil utroligt gerne give ham en chance for at bruge det potentiale.

Derfor har vi i samarbejde med Nordic Sport Scholarship Association (NSSA) fundet et college, hvor han kan få en uddannelse samtidig med, at han spiller fodbold – det er Mercer County Community College i New Jersey.

Men konkurrencen om scholarships er hård – især for drenge, fordi der er mange om buddet. Omar har derfor fået et delvist scholarship, hvilket betyder, at skolen giver halvdelen og resten skal man selv betale.

Hjælp ham på vej

For at få Omars drøm til at gå i opfyldelse, har vi derfor brug for hjælp. Der er udover udgifterne til skolen, som inkluderer skolegang, mad og bolig, også udgifter til visum, flybillet, bøger og en lille sum lommepenge.

Det drejer sig i alt om 10.000 dollar – det er et beløb, som Omar ikke har en chance for at skaffe. Men han SKAL afsted, og FANT vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi overhovedet kan – og hvis I har lyst og mulighed for at støtte Omar, vil det være en kæmpe hjælp.

Sådan gør du

Hvis du vil være med til at støtte Omars drøm om en uddannelse, kan du gøre det på to måder:

1. Doner et valgfrit beløb på MobilePay 299725 og skriv OMAR i kommentarfeltet
2. Start din egen indsamling på Facebook

Hvis du kunne tænke dig at starte din egen indsamling, så skriv til os på fant@fant.dk, så hjælper vi meget gerne med forskelligt billede- og filmateriale og forslag til tekst.

Derfor arbejder vi med scholarships

FANT indgik i 2021 et samarbejde med NSSA for årligt at sende en af vores spillere fra Sierra Leone på et fireårigt scholarship i USA.

Normalt støtter vi i FANT fællesskabet og ikke individet, men vi har alligevel valgt at starte projektet op, fordi vi tror på grundtanken om at uddanne og udvikle morgendagens ledere. Så fællesskaberne på samme tid giver de svageste en chance og de stærkeste et ansvar.

I 2022 sendte vi Fatmata Turay på et fuldt scholarship til The Citadel, et college i South Carolina. Fatmata er forældreløs og vokset op i slumkvarteret Kroo Bay, hvor hun har spillet i FANT-klubben i mange år.

Da vi sendte Fatmata afsted, oplevede vi, hvordan mange af vores spillere begyndte at prioritere deres skolegang højere.

De kunne pludselig se, hvordan fodbold og skole kunne gå hånd i hånd og skabe store muligheder. På den måde er dette projekt også gavnligt for fællesskabet og ikke blot de udvalgte personer, som får chancen. Det skaber motivation og inspiration blandt tusindvis af vores spillere til at tage deres skolegang seriøs.

Se en update på Fatmata her: