Fire års uddannelse til Fatmata

Yeah! Det var vores første reaktion, på den nyhed, som vi også er vildt glade for at kunne dele med jer. Fatmata, eller Didisatu Turay, som hun også hedder, der er en af pigespillerne i Kroo Bay, har fået et fireårigt scholarship til en skole i South Carolina, USA. Fatmata har spillet i vores fodboldklub...

Yeah! Det var vores første reaktion, på den nyhed, som vi også er vildt glade for at kunne dele med jer.

Fatmata, eller Didisatu Turay, som hun også hedder, der er en af pigespillerne i Kroo Bay, har fået et fireårigt scholarship til en skole i South Carolina, USA. Fatmata har spillet i vores fodboldklub i Kroo Bay syv år, og hun er helt vildt talentfuld.

Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at det var hende, vi ville forsøge at få på et scholarship, da vi indledte et samarbejde med Nordic Sport Scholarship Association (NSSA).

Der var rigtig mange skoler, der var interesserede i at tegne kontrakt med Fatmata, og det betyder, at hun har fået en fireårig kontrakt, hvor alt er betalt – mad, bolig, bøger og uddannelsesomkostninger.

En inspiration

Det jo helt fantastisk for Fatmata, der er vokset op i et slumkvarter. Og det er også specielt for FANT, for det er første gang, vi har forsøgt at få en af vores klubmedlemmer afsted på et sportslegat. Normalt er vores fokus at støtte fællesskabet og i mindre grad individet.

Men vi har valgt at gøre en undtagelse, og vi kommer også fremover til at arbejde for at skaffe sportslegater til unge, der både har sportsligt talent og prioriterer deres skole. Vi kan nemlig se, at muligheden for et legat er en kæmpestor motivationsfaktor for alle andre børn og unge i vores projekter. De bliver inspireret af Fatmatas historie og prioriterer deres skole højere, end de gjorde tidligere.

Vi jubler sammen med Fatmata, som du kan se en video af nedenfor, og ønsker hende al tænkelig held og lykke i USA. Vi ved, hun arbejder benhårdt for at klare sig godt både bogligt og sportsligt.

♬ original sound – FANT – for a new tomorrow