FANT starter nyt projekt i Gambia

Sammen med den lokale organisation YAIM (Youth Against Irregular Migration) starter FANT nyt projekt i Gambia. YAIM er en græsrodsorganisation startet af en gruppe unge mænd, som mødte hinanden i et libysk fængsel. De havde alle sammen taget den farlige “backway” fra Gambia mod Europa – en livsfarlig rute hvor utallige afrikanske migranter hvert år...

Sammen med den lokale organisation YAIM (Youth Against Irregular Migration) starter FANT nyt projekt i Gambia. YAIM er en græsrodsorganisation startet af en gruppe unge mænd, som mødte hinanden i et libysk fængsel. De havde alle sammen taget den farlige “backway” fra Gambia mod Europa – en livsfarlig rute hvor utallige afrikanske migranter hvert år mister livet. De drømte om et bedre liv i Europa. I fængslet i Libyen døde den drøm, og de besluttede sig for at tage tilbage til Gambia og bruge deres energi, tid og penge på at forhindre at flere af deres landsmænd tog den farlige rejse og kæmpe for at skabe forandringer i Gambia.

FANT hørte om YAIM gennem tilfældigheder og tog derfor til Gambia i april sidste år for at mødes med organisationen og undersøge potentialet for et samarbejdet. For i FANT er vi – helt beskedent sagt – eksperter i at nå målgruppen af unge mænd gennem fodbold.

I ni måneder har vi forberedt projektet med YAIM og har nu per 1. januar officielt søsat det.

I samarbejde med YAIM skal vi samle unge mænd i fodboldklubber. Unge mænd, som uden succes har forsøgt at tage den farlige rute til Europa og unge mænd, som er i risikofare for at tage afsted. Skabe fodboldklubber, hvor man taler om de drømme og muligheder der er, for at skabe et bedre liv i Gambia.

Vi skal hjælpe med at reintegrere de unge mænd og kvinder, som har oplevet forfærdelige traumer i deres forsøg på at skabe sig et bedre liv for sig selv og deres familier. For dét tror vi på, fodbold kan være et stærkt redskab til.

Vi glæder os til projektet og samarbejdet – og håber I vil tage godt imod dette nye initiativ.