Ingen fodbold i Sierra Leone: FANT beskytter de børn, som er særligt udsatte under COVID-19

Hvad laver vores partnerorganisation i Sierra Leone, nu hvor der ikke spilles fodbold? Jo, nu skal du høre. I midten af juni blev vores ansøgning til den danske nødhjælpspulje Danish Emergency Relief Fund (DERF) nemlig godkendt. Det betyder, at vi de næste 6 måneder har lagt fodboldstøvlerne på hylden for i stedet at gennemføre en...

Hvad laver vores partnerorganisation i Sierra Leone, nu hvor der ikke spilles fodbold? Jo, nu skal du høre. I midten af juni blev vores ansøgning til den danske nødhjælpspulje Danish Emergency Relief Fund (DERF) nemlig godkendt. Det betyder, at vi de næste 6 måneder har lagt fodboldstøvlerne på hylden for i stedet at gennemføre en nødhjælpsindsats med formålet at beskytte 2000 børn i de lokalsamfund, hvor vi normalt spiller fodbold.

Det er et meget omfattende projekt, som skal være med til at formindske de negative sidekonsekvenser af COVID-19-krisen. Vi har fået midler til at yde bistand til særligt udsatte børn – både i form for mad og medicin, men også i form af social støtte til dysfunktionelle familier. Skolerne i Sierra Leone er lukket, og det kan desværre have fatale konsekvenser for allerede udsatte børn, at de ikke længere har skolen (eller idrætsforeningen) som fristed. I krisesituationer som denne stiger seksuelle overgreb og vold mod børn, hvilket er en tydelig konsekvens af, at børnene ikke går i skole.

I skrivende stund er vi i gang med at uddanne 40 trænere og ledere i Sierra Leone i at yde hjemmebesøg hos specielt udsatte familier. Det kan forhåbentlig være med til at forebygge og afhjælpe vold og overgreb mod de børn, som vi gerne vil have tilbage på fodboldbanen, når COVID-19 situationen tillader det.

For blot en uge siden i Sierra Leone blev en 5-årig pige ved navn Kadijah voldtaget med døden til følge. Denne tragiske og helt forfærdelige historie viser desværre, hvor vigtig og aktuel denne indsats for at beskytte børnene er.

Med indsatsen her har vi fået muligheden for at bevise, at sport kan redde menneskeliv. Trænerne i Sierra Leone kender børnene, familierne og har nu midlerne til at sætte ind, når der er behov for hjælp og beskyttelse.