Ebola flashback

Vi er alle sammen berørte af corona-virussen. Desværre er frygten for corona også nået til Afrika, og det kan mærkes – især i et land som Sierra Leone – som for mindre end fem år siden kæmpede med en anden epidemi, Ebolaen. I FANT Danmark har vi måttet udskyde forskellige initiativer og projekter på grund...

Vi er alle sammen berørte af corona-virussen. Desværre er frygten for corona også nået til Afrika, og det kan mærkes – især i et land som Sierra Leone – som for mindre end fem år siden kæmpede med en anden epidemi, Ebolaen.

I FANT Danmark har vi måttet udskyde forskellige initiativer og projekter på grund af corona, men vi tror på, at vi kommer stærkt tilbage. Som vores venner fra Sierra Leone sagde i deres rørende hilsen til alle danskerne: ”Come back Stronger”. Se filmen her

På trods af, at der endnu ikke er nogen bekræftede tilfælde af corona i Sierra Leone, valgte regeringen i tirsdags at lukke landet helt ned. Der er erklæret undtagelsestilstand og udgangsforbud på ubestemt tid. Det har fatale konsekvenser for befolkningen. I Danmark forårsager coronaen, at vi spiser lidt ekstra og kigger i køleskabet hvert andet minut. I Sierra Leone forårsager coronaen sult, bl.a. fordi fødevarepriserne stiger voldsomt.

FANTs normale aktiviteter – idrætsaktiviteterne og workshops er sat på standby, og vi arbejder i øjeblikket i døgndrift på at få godkendelse til at rykke rundt på midler, så vi kan yde den hjælp, som vores trænere og frivillige i Sierra Leone har brug for nu og her.

Det er på nuværende tidspunkt lykkedes at finde 28.000 kroner i budgettet, som vi nu bruger på coronarelateret arbejde i lokalsamfundene i Sierra Leone. Midlerne bliver brugt til at sikre helt basale ting, som eksempelvis stationer med mulighed for at vaske hænder med sæbe i alle vores lokalsamfund. Vores FANT-trænere forsøger på bedste og sikreste vis at oplyse i lokalsamfundene om, hvordan man forhindrer coronaen i at sprede sig.

Vi arbejder hele tiden på at skaffe flere midler til corona-bekæmpelsen i Sierra Leone. Målet er, at vi kan sikre FANTs 35 vigtigste idrætstrænere en corona-pakke, som skal sikre dem og deres families overlevelse. Hver pakke indeholder to sække ris (som kan brødføde én familie i ca. to måneder) olie, sæbe og desinfektionsmiddel. Hver pakke koster $100, hvilket svarer til 700 danske kroner. Hvis vi skal kunne give hver af vores trænere denne pakke, skal vi indsamle 24.500 kroner.

Vi ved godt, at alle i Danmark er dybt påvirket af corona-krisen. Men vi beder alligevel inderligt om, at medlemmer, venner af FANT og andre som har relation til projektet, støtter op for at vi kan redde vores hårdtarbejdende trænere igennem denne svære tid. Alle beløb tæller og vil gå ubeskåret til de 35 trænere og deres familier.

Støt via MobilePay til FANT på 299725

Tusind tak for din støtte. Og pas på dig selv og hinanden.

Mvh. FANT-teamet