William var med FANT Travels til Sierra Leone 

Den brune kulør har så småt fortaget sig, og de korte ærmer er blevet skiftet ud med en dunjakke, men begejstringen er imidlertid ikke til at taget fejl af, når 23-årige Williams Rams gestikulerende taler om sit første møde med Afrika. Den unge nordjyde var med på en FANT Travels tur til Sierra Leone, der...

Den brune kulør har så småt fortaget sig, og de korte ærmer er blevet skiftet ud med en dunjakke, men begejstringen er imidlertid ikke til at taget fejl af, når 23-årige Williams Rams gestikulerende taler om sit første møde med Afrika. Den unge nordjyde var med på en FANT Travels tur til Sierra Leone, der strakte sig over fem uger. Fem uger, hvor deltagerne både prøvede kræfter med trænergeringen, fik set Afrikas frodige natur og var en tur under vandet. Og særligt en ting står mejslet i Williams hukommelse fra mødet med Afrika og turen med FANT.

– Den livsglæde, man blev mødt med af afrikanerne, var helt fantastisk. På trods af de ikke har meget i Sierra Leone, så smiler de altid, og de var virkelig engageret, når man eksempelvis viste dem en ny træningsøvelse, det gjorde stort indtryk på mig, fortæller William, der ikke er det mindste i tvivl om, at han på et tidspunkt vil tilbage til Afrika.
Som en del af programmet var der sat tid af til, at William og de andre deltagere havde mulig for at lære de lokale trænere forskellige øvelser på træningsbanen, hvilket for William var en kærkommen mulighed til at prøve en masse nye træningsøvelser af. Han spiller nemlig selv fodbold i Jyllandsserien og træner et ungdomshold ved siden af.
– Det var et alsidigt program, som der var blevet strikket sammen til os, og det var super fedt, at vi hver især havde mulighed for at bringe vores kompetencer i spil på træningsbanen eller med helt andre ting, lyder det fra William.

Programmet på en FANT-Travels rejse giver både mulighed for at træne ungdomshold i Sierra Leone eller indgå i FANTs arbejde på anden vis, og muligheden for at se Afrikas vilde natur- og dyreliv.

Den livsglæde, man blev mødt med af afrikanerne, var helt fantastisk. På trods af de ikke har meget i Sierra Leone.

Varieret og struktureret program


Det er altid en hårfin balance mellem aktiviteter, afslapning og oplevelser, når man skal sætte et program sammen, hvilket ligeledes gjorde sig gældende, da rejseleder og formand i FANT Cecilie Hauerberg planlagde Williams tur. Der blev lagt vægt på et alsidigt program, der vekslede mellem oplevelser, afslapning og sport, hvorfor der også var plads til en uge ved stranden og vandreture i bjergene.
 Og særligt dét, at der også var indlagt en række oplevelser, roser William.

– Vi så og oplevede en masse ting på turen med FANT Travels, så det var ikke udelukkende sport og træning, men vi fik også mulighed for at opleve flere sider af Sierra Leone og senere Banana Island, fortæller William Rams og uddyber, at det er muligt at holde budgettet.

– Personligt brugte jeg en anelse flere penge, end der var budgetteret med, men det var også, fordi jeg selv købte lidt ekstra, da jeg var afsted, men der bliver sørget for mad og drikke og det hele af FANT.
For William var mødet med Afrika det første, men ikke det sidste.

– Jeg vil gerne tilbage at opleve Afrika og kulturen igen, det var for mig noget helt, helt specielt, slutter William.