Randers FC samler ind til FANT

FANT har lavet et samarbejde med Superligaklubben Randers FC, der vil starte en tøj- og udstyrsindsamling i dens moder- og samarbejdsklubber i efteråret. Flere professionelle fodboldspillere er medlemmer af FANT og støtter dermed projektet i Sierra Leone. Nu vil Superliga-klubben Randers FC gerne gøre mere for at fremme græsrodsarbejdet i FANT’s foreninger. De vil nemlig...

FANT har lavet et samarbejde med Superligaklubben Randers FC, der vil starte en tøj- og udstyrsindsamling i dens moder- og samarbejdsklubber i efteråret.

Flere professionelle fodboldspillere er medlemmer af FANT og støtter dermed projektet i Sierra Leone. Nu vil Superliga-klubben Randers FC gerne gøre mere for at fremme græsrodsarbejdet i FANT’s foreninger.

De vil nemlig starte en tøj- og udstyrsindsamling i deres moder- og samarbejdsklubber igennem et formaliseret samarbejde.

– Vi er virkelig glade for, at Randers FC vil støtte op om FANT og kan se, at det vi gør i Sierra Leone virkelig betyder noget for en masse mennesker. Vi taler om mennesker, der vitterligt ikke har ret meget og ikke har de lyseste fremtidsperspektiver. Her får de noget at samles om samtidig med, at de bliver uddannet som mennesker via den foreningskultur, vi opbygger i klubberne, fortæller Cecilie Hauerberg, stifter og daglig leder af FANT.

I Randers FC’s gøres der meget for at gøre en forskel og hjælpe mennesker, der har det svært. Det gøres der blandt andet via Randers FC Fonden, hvor medlemmer af moder- og samarbejdsklubber kan søge om økonomisk støtte til fodboldrelaterede formål. Man vil dog også gerne hjælpe uden for landets grænser.

– Vi har via kontakter tidligere sendt brugt træningstøj, støvler og andet udstyr i et mindre omfang til blandt andet DR Congo og Sierra Leone, hvor de har haft store glæde af det. Nu har vi dog tænkt os at indlemme vores moder- og samarbejdsklubber samt andre partnere i en større indsamling, så vi kan få sendt endnu mere udstyr ned til et sted, hvor der virkelig er brug for det, siger kommunikationschef Kristian Fredslund Andersen.

En øjenåbner i Sierra Leone

Han var selv nede og se FANT’s arbejde i 2014, og det var noget, der gjorde indtryk.

– Det var en øjenåbner. At opleve det så tæt på var vildt, og det har gjort noget ved min måde at tænke og agere på. Derfor er jeg også glad for, at vi kan være med til at støtte det store arbejde som FANT gør i Sierra Leone. Vi tager nogle gange det at gå til foreningsidræt og betydningen af det for givet, for vi har flere af muligheder. Det har de ikke dernede, så derfor er det fantastisk at se, hvad det giver til små lokalsamfund i Sierra Leone at få oprettet en forening, fortæller Kristian Fredslund Andersen.

Randers FC vil i forbindelse med aftalen samle tøj ind i klubbens moder- og samarbejdsklubber. En specialproduceret indsamlingskasse vil blive stillet op i de klubber, der vil deltage i indsamlingen. Randers Produktionshøjskole, der i forvejen er samarbejdspartner med FANT, vil stå for den fysiske afhentning af kasserne.

På billedet ses Randers FC-forsvarsspilleren Kasper Enghardt og chefholdleder Per Kam, der er med til at samle udstyr ind til FANT’s idrætsforeninger i Sierra Leone.