Nye klubber og fremgang i Sierra Leone

I april 2018 tog vi de første skridt mod at inkludere nye lokalsamfund i FANT projektet. Det er blevet til otte nye venskabsklubber i Sierra Leone, som i første omgang er på prøve i et år. I denne periode skal trænere og nøglepersoner fra de nye lokalsamfund igennem en række workshops om bl.a. menneskerettigheder, rollemodeller...

I april 2018 tog vi de første skridt mod at inkludere nye lokalsamfund i FANT projektet. Det er blevet til otte nye venskabsklubber i Sierra Leone, som i første omgang er på prøve i et år.

I denne periode skal trænere og nøglepersoner fra de nye lokalsamfund igennem en række workshops om bl.a. menneskerettigheder, rollemodeller og gennemsigtige processer i en forening.

Det har bl.a. været muligt at foretage denne udvidelse på grund af containeren med udstyr fra Danmark, som kom til Sierra Leone i marts 2018. Der var så rigeligt af udstyr til vores eksisterende 10 foreninger, at vi så muligheden for at nå endnu bredere og få endnu flere børn og unge involveret i sportsaktiviteterne. Igen en stor tak til alle i Danmark, som bidrog til containeren.

Det har været regnsæson i Sierra Leone i juni, juli og august, hvilket har givet mulighed for at afholde indendørs aktiviteter som workshops. Der har især været fokus på workshops for drengene, hvor der er blevet diskuteret temaer som ”Vold”, ”Frustration” og ”Hvordan kommer jeg i job?”.

Regnen er så småt ved at være ovre, og formand i FANT, Cecilie Hauerberg, rejser i september til Sierra Leone for at monitorere projektet, igangsætte nye aktiviteter og planlægge det næste halve år frem.

Vi glæder os bl.a. til at skulle afholde Karma Cup i efteråret. En FANT turnering, hvor de forskellige lokalsamfund mødes omkring fodbolden, men hvor der også er rig mulighed for at udveksle ideer, holdninger og tanker omkring ligestilling, demokrati mm. Og så glæder vi os til at sende første hold af FANT Travels til Sierra Leone i november!