FC LION PRIDE – en humanitær fodboldklub i Sierra Leone

FANT har startet et samarbejde med den nyoprettet fodboldklub i Sierra Leone, FC LION PRIDE. Fodboldklubben er den første i Sierra Leone – måske den eneste i hele Afrika – hvor klubben donerer 20% fra salget af spillere til et humanitært formål. Når en spiller fra FC LION PRIDE sælges, går 20% altså til FANT’s...

FANT har startet et samarbejde med den nyoprettet fodboldklub i Sierra Leone, FC LION PRIDE. Fodboldklubben er den første i Sierra Leone – måske den eneste i hele Afrika – hvor klubben donerer 20% fra salget af spillere til et humanitært formål. Når en spiller fra FC LION PRIDE sælges, går 20% altså til FANT’s humanitære arbejde med børn, unge, handicappede og andre marginaliserede samfundsgrupper.

Visioner i FC LION PRIDE:

       At skabe stolthed og sammenhold omkring en klub, som udviser forståelse for det lokale samfund og som har respekt, udvikling og ”ingen korruption” som kerneværdier.

       At talentudvikle unge spillere i Sierra Leone, så de har muligheden for at skabe sig en bedre økonomisk tilværelse.

       At uddanne spillerne mht. sprog, kultur og sociale færdigheder, så de er forberedte på at blive solgt til en europæisk klub.

       At sikre fordelagtige og fair kontrakter for spillerne.

       At skabe det bedste fodboldhold i Sierra Leone.

       At den enkelte spiller og hans velbefindende er det vigtigste.

       At skabe en klub, som tager et socialt ansvar og giver tilbage til det sierraleonske samfund.

Kort om klubben:

       Klubbens hold består af 25 spillere i alderen 16-20 år. Alle spillere tegner kontrakt med FC LION PRIDE og modtager løn månedligt.

       Alle spillere gennemgår tre timers undervisning dagligt fem dage om ugen. De bliver undervist i engelsk, IT og vestlig kultur.

       FC LION PRIDE starter i 2. division i Sierra Leone i 2016.

Procentfordeling for spillersalg:

20% går til FANT’s humanitære arbejde.

30% går til driftsomkostninger af FC LION PRIDE.

50% går til investorgruppen.

Støt FC LION PRIDE

Følg FC LION PRIDE på facebook