Exit Ebola

Selvom det stadigvæk går op og ned med ebolaen i Sierra Leone, er man kommet langt med bekæmpelsen af den forfærdelige virus. Skolerne forventes at åbne igen i løbet af april, hvilket også betyder, at vi i FANT igen kan sætte gang i idrætsaktiviteterne. Noget vi har glædet os til siden august 2014, hvor forbuddet...

Selvom det stadigvæk går op og ned med ebolaen i Sierra Leone, er man kommet langt med bekæmpelsen af den forfærdelige virus. Skolerne forventes at åbne igen i løbet af april, hvilket også betyder, at vi i FANT igen kan sætte gang i idrætsaktiviteterne. Noget vi har glædet os til siden august 2014, hvor forbuddet mod at dyrke kontaktidræt blev indført.

Medstifter af FANT, Cecilie Hauerberg, rejser i den forbindelse til Sierra Leone i starten af april.

”Helt ærligt tror jeg næsten, det er den tur, jeg har glædet mig mest til nogensinde! Vi skal feste, danse, spille fodbold og fejre, at man igen må forsamles og dyrke idræt. Planen er at arrangere en fest- og aktivitetsdag i hver af vores foreninger, hvor alle medlemmer og lokalsamfundet inviteres til at deltage. Netop for at vise vores 8000 medlemmer, forældre og andre involverede at FANT stadig eksisterer og er tilbage med fuld kraft.”

Den årlige turnering KARMA-Cup skulle have været i gang nu, men pga. ebolaen er den udsat til senere på året. I stedet afholdes de nævnte fest- og aktivitetsdage, som skal samle befolkningen igen efter en lang periode med splittelse og frygt i lokalsamfundene. FANT ved, at der efter ebolaens exit vil være et stort behov for at genopbygge gode relationer og nedbryde fordomme mellem mennesker. I tiden med ebola blev sierraleonere tvunget til at frygte hinanden og tage afstand – alle kunne være smittet!

Derfor glæder vi os i FANT til igen at kunne aktivere vores 8000 medlemmer, over 150 frivillige assistenter og 40 ansatte i de daglige idrætsaktiviteter! Exit ebola.