Kelly: Hårdt ikke at kunne spille fodbold

FANT’s projekt i Sierra Leone har virkelig svære arbejdsbetingelser i øjeblikket. Fodbolden og foreningslivet, som er nogle af grundpillerne i projektet, er sat på en virkelig hård prøve pga. ebolaens hærgen i Vestafrika. For det er stadig ikke muligt at mødes i større forsamlinger på grund af smitterisikoen. – Vi må stadig ikke spille fodbold,...

FANT’s projekt i Sierra Leone har virkelig svære arbejdsbetingelser i øjeblikket. Fodbolden og foreningslivet, som er nogle af grundpillerne i projektet, er sat på en virkelig hård prøve pga. ebolaens hærgen i Vestafrika.

For det er stadig ikke muligt at mødes i større forsamlinger på grund af smitterisikoen.

– Vi må stadig ikke spille fodbold, så det er virkelig hårdt. Vi kan ikke engang gå i biografen og se fodboldkampe der. Prøv lige at forestil, hvordan det er for de unge, der virkelig lever og ånder for fodbolden, siger Kelly Mansaray, der er træner for Wilberforce.

Wilberforce-træner Kelly Mansaray med sine to børn på fodboldbanen før ebolaens indtog.

 

Wilberforce er en af foreningerne, der hører hjemme i hovedstaden Freetown. Her er den store grusbane med de karakteristiske store træer blevet forvandlet fra en bane fuld af liv til et sted, hvor hundene sover, som Kelly formulerer det.

– Folk er trætte og frustrerede. FANT har arbejdet hårdt for at give drenge, piger, mænd og kvinder muligheden for en bedre fremtid igennem fodbold. Nu kan de ikke spille fodbold og i stedet tænker de på fortiden, hvor mange af dem mistede forældre, søskende og andre familiemedlemmer under borgerkrigen, forklarer Kelly.

– Du kan læse om foreningen Wilberforce her

Og de har mange dårligdomme at tænke på. For det er en hovedstad, der er hårdt ramt i øjeblikket. For hvor det tidligere var i provinsen, at man hørte om ebola, så har den frygtelige virus nu for alvor gjort sit indtog i Freetown.

– Situationen i Sierra Leone er meget alvorlig. Det forlyder, at ebola-tilfældene i provinsområderne er for nedadgående, mens det desværre går i den anden retning i Freetown. Præsidenten har truet med at fyre ministre, borgmestre, høvdinge og andre, hvis ebola-tilfældene i deres område fortsætter med at stige. Han har sagt, at de skal gøre alt for at finde ud af, om det er ebola, der dræber folk, så den rigtige indsats kan blev foretaget, fortæller Kelly.

Ifølge Kelly har Wilberforce indtil videre været forskånet for ebola-tilfælde, og han fortæller at FANT’s ansatte er meget aktive i forhold til at oplyse lokalsamfundene om, hvordan de skal tackle situationen.

– Du kan se videoen fra januar, hvor danske fodboldtrænere blandt andet besøgte Wilberforce