EfB-bødekasse hjælper FANT i kampen mod ebola

Superliga-spillerne fra Esbjerg bakker op om FANT ved at støtte akutindsamlingen og kampen mod ebola med 10.000 kroner fra holdets interne bødekasse. Superliga-mandskabet Esbjerg fB har ikke fået den bedste start på efterårssæsonen. 11 point efter 11 kampe efterlader klubben på en niendeplads i tabellen, efter en tredjedel af sæsonen er spillet. Et sted, hvor...

Superliga-spillerne fra Esbjerg bakker op om FANT ved at støtte akutindsamlingen og kampen mod ebola med 10.000 kroner fra holdets interne bødekasse.

Superliga-mandskabet Esbjerg fB har ikke fået den bedste start på efterårssæsonen. 11 point efter 11 kampe efterlader klubben på en niendeplads i tabellen, efter en tredjedel af sæsonen er spillet.

Et sted, hvor der dog åbenbart ikke er lavvande, er i truppens interne bødekasse. Hele 10.000 kroner derfra har holdet nemlig valgt at donere til FANTs akutindsamling, som skal hjælpe organisationens foreninger til at klare sig igennem ebola-epidemien, der blandt andet hærger vestafrikanske Sierra Leone i øjeblikket.

– Vi har før støttet gode formål, og da vi er engagerede i FANT i forvejen, så var der bred enighed om, at det var der, pengene skulle hen i denne omgang. Der er forfærdeligt, det der sker i forhold til ebola i Vestafrika i øjeblikket, så der er i den grad brug for hjælp, fortæller Esbjerg-forsvarsspilleren, Jens Berthel Askou, der er bødekasseformand i truppen.

Det er blandt andet, når spillerne kommer for sent til træning, har beskidte støvler eller indkasserer dumme gule/røde kort, at der kommer penge i bødekassen. Bødekasseformanden vil dog ikke røbe, hvem i truppen, der er den største bidragsyder og derved bødekasse-topscorer.

– Lad os bare uden at nævne navne sige, at der er et par stykker, der spytter en del mere i end andre, siger han.

Og hvem de end er, så kan de altså nu trods alt glæde sig over, at pengene går til folk, der virkelig har brug for dem.

Superliga-spillerne fra Esbjerg har doneret 10.000 kroner til FANT for at støtte kampen mod ebolaen. Foto: Niels Husted

 

FANT og Esbjerg fB
I efteråret 2013 besøgte FANT-medstifter, Erik Rasmussen, den vestjyske havneby for at fortælle Superliga-truppen om projektet i Sierra Leone, hvor FANT opretter idrætsforeninger efter dansk målestok for blandt andet at fremme forståelsen og skabe sammenhold i lokalsamfundene i det fattige land.

– Det var en øjenåbner, da Erik var forbi og især de videoer, han viste os, gjorde stort indtryk. Og så er det jo bare et fantastisk projekt, som vi som fodboldspillere i den grad kan relatere til. Og det vil vi gerne bakke op om. Denne gang er det så med midler fra bødekassen, der kan gøre en forskel i stedet for at ende på en bardisk til afslutningsfesten, siger Jens Berthel Askou.

Erik Rasmussen er naturligvis glad for Esbjerg-spillernes initiativ.

– Det er sådan noget, der virkelig kan bringe et smil frem. Vi er meget glade for, at spillerne synes godt om projektet og tror så meget på det, at de støtter op på denne måde. Det er spillere, der for manges vedkommende er vokset op med foreningskulturen og har nydt godt af det. Og det synes de så, at vores medlemmer i Sierra Leone skal have chancen for at opleve, forklarer han.