Jeg har lært meget om åbenhed

Yngste træner på turen, Benjamin Schou Linulf, fik sig noget af en oplevelse i Sierra Leone. Sammen med fem andre trænere var han 14 dage i det vestafrikanske land. 14 dage, der satte sine spor. – Jeg nød det i fulde drag. Så da jeg kom hjem lørdag aften, var det virkelig mærkeligt. Fra en...

Yngste træner på turen, Benjamin Schou Linulf, fik sig noget af en oplevelse i Sierra Leone. Sammen med fem andre trænere var han 14 dage i det vestafrikanske land. 14 dage, der satte sine spor.

– Jeg nød det i fulde drag. Så da jeg kom hjem lørdag aften, var det virkelig mærkeligt. Fra en verden til en anden. Det har været en stor og vild oplevelse, som næsten ikke kan beskrives, fortæller Benjamin.

Benjamins klub, Sandved Tornemark IF, har klubben Aberdeen som venskabsklub. Og de mange timer på træningsbanen i hovedstadsklubben gjorde indtryk på Benjamin.

– Menneskene, jeg har haft med at gøre i Aberdeen, har gjort et stort indtryk på mig. Den åbenhed og venlighed, de har mødt mig med, har været helt fantastisk. Jeg har kun kendt dem i kort tid, men har alligevel knyttet mig til dem. Det er utroligt, at man kan komme så tæt på fremmede mennesker.

Netop åbenheden og venligheden er noget, som Benjamin har taget til sig.

– Jeg har nok lært mest om det med at være mere åben. Det med hvordan man er og virker overfor andre mennesker. Det er meget federe, at man smiler og hilser end bare at gå udtryksløst rundt.

Udover fodbolddelen engagerede Benjamin sig også i samfundet og fik en rundvisning i Aberdeen-området, der er kendt for dans og musik. Benjamin og “kollegaen” Tom fik sågar undervisning i at spille på tromme angiveligt med Benjamin som det mest åbenlyse talent af de to.

– Som afskedsgave fik Tom et skilt, hvor der stod ‘Greetings from Sierra Leone’, mens jeg fik en flot tromme. Og flere af dem har også fortalt, at jeg havde mest talent for det med at spille på tromme. Det var Tom ikke helt tilfreds med.

Efter hjemkomsten er Benjamin blevet så bidt af FANT’s arbejde i Sierra Leone, at han er blevet en del af frivilliggruppen omkring projektet.

– Jeg føler, at jeg har fået forbindelser for livet. Nogle, der gerne vil én. Derfor vil jeg også gerne gøre en indsats for at hjælpe til og udvikle de mennesker og samfund, jeg har oplevet på nærmeste hold.